Details project

De Kwint Heuvenstraat 9 3520 Zonhoven 68 appartementen + feestzaal + wijkkantoor politie + handelspanden BINST Architects, Antwerpen & Gouden Liniaal Architecten, Genk 2021-2024

Het centrum van Zonhoven ziet er straks helemaal anders uit. Op de site tussen het ING-bankkantoor en de vroegere kapelanijen in de Heuvenstraat verrijst weldra het project De Kwint.

Dit project is een prachtig voorbeeld van grootschalige, kwalitatieve dorpskernvernieuwing. De site heeft een ideale ligging, midden in het centrum en in de schaduw van de sint-Quintinuskerk. Het project omvat 68 appartementen met een oppervlakte van 60 tot 160 vierkante meter, een ondergrondse parking, fietsenbergingen, een tiental handelspanden, een horecaruimte met horecaplein dat aansluit op het Kerkplein, een nieuwe ontmoetingszaal De Kwint en een wijkkantoor voor de politiezone Limburg Regio Hoofdstad.

Het ontwerp van De Kwint komt van architectenbureaus De Gouden Liniaal Architecten en Binst Architects. Zij tekenden een project met een mix van en appartementen. Alle woningen beschikken over een goed georiënteerd, ruim terras.

Het project zal niet aangesloten worden op het aardgasnet, zodat er voor de verwarming geen fossiele brandstoffen worden gebruikt, wat het milieu ten goede komt.

De ontwikkelaars en de gemeente Zonhoven gaan bij De Kwint uit van het stop-principe: stappers, trappers en openbaar vervoer krijgen voorrang op privévervoer. De Kwint beschikt daarom over boven- en ondergrondse fietsenbergingen en er is een halte van het openbaar vervoer vlak vóór de deur. Er komen ook een aantal deelauto’s.

Project wordt gerealiseerd in samenwerking met Kolmont.


© 2019 Vanhout Projects  |  Privacybeleid  |  Data Protection Notice